Nunotovat blus/väst/kjol/poncho med attityd. (1 ledig plats)

Flerdagskurs i Skåne Tranås

 på Österlen, nära Tomelilla i Skåne.

Fredag 26/6 kl.18.00 till söndag 28/6 kl. 16.00

Många har efterfrågat nunotovningskurs i att tova kläder.

Det kan jag erbjuda i slutet på juni. Här har du möjlighet att tova en blus/väst, kjol eller en poncho.

Kursen är primärt för dig som har erfarenhet inom nunotovning, men jag har plats till tre nybörjare. Vi anpassar projektet efter dina kundskapar och erfarenhet.

Vi tovar ull in i siden eller andra tunna tyger. På denna kurs lär du tekniken från grunden med båda merinoull i tops och med nålfilt av merinoull. Kurs är för dig som nybörjare & lätt övat.

 Vi gör et sjal/scarf i nunotovad ull/siden. Här arbetar du med en tunn och gles uppläggning av ullen, så dit sjal blir fjäde

Vi kommer att arbete med struktur, dekoration, textur i filten. Ritning av mönster och praktik, när du arbetar med ett stort alster.

Kurslokal i gympasalen, 5 minuters promenad från vandrarhemmet. Och det finns möjlighet att arbeta även på kvällen i vår kurslokal.

 Instruktör: Christina Skovmose. Jag har tovat sedan 2009, primärt i nunotovningstekniken. Kursledare i många år.

Jag har alltid haft hantverk i händerna och har provat många olika material och tekniker.

Jagerbjuder denna gång en kurs primärt för erfarna tovare som vill göra nunotovade kläder blus, kjol eller poncho med attityd och charm. 3 nybörjarplatser finns.

Du lär att större upp klädesmönster och skapa unika alster med osynliga sömmar. På kursen lär du dig grunden, att skapa kläder i nunofilt (ull & siden). Vi kommer att jobba med nålfilt i merino, siden tyger, begagnande sari, spets, återbrukstyger och andra materialer.  Du uppnår tillräcklig färdighet så att du kan jobba själv hemma efter kursen.

Boende:

På Skåne Tranås vandrarhem ”Munkamöllan”, all inklusiv.
Detta ingår:
Logi 2 nätter i delat dubbelrum med dusch och toalett på gången, 2 x frukost, 2 x lunch, 2 x middag inkl. dryck & slutstädning. Fika, kaffe, te mm.

Möjlighet finns, att hyra lakan och handdukar för 100 kr pr. pers, eller ta med egna. Enkelrum i mån av kapacitet mot extra summa på 150kr pr natt. Vi bokar vid förfrågning.

Priset för hela härligheten är 3995 kronor (ca 2830 Dkr.)

Ett materialpaket: 2m nålfilt av merinoull ingår i priset, värde 390kr.

Materialkostnaden till tyg (sidentyg eller bomullgasväv), att tova på och dekorationsmaterial tillkommer och betalas under kursdagarna. Materiallister skickas ut i god tid, har du material hemma tar du såklart med ditt eget.

Jag har bara plats till 12 deltagare. Lyxigt och trevligt skall det vara för oss alla.

För att kursen skall bli av, skall det vara minimum 8 deltagare. Skulle kursen ställas in p.g.a. för få deltagare, får du tillbaka dina 3995 kr (detta vet vi senast 11 maj).

Jag arrangerar detta genom mitt eget företag Batteri24 HB. Härigenom sker också faktureringen.
Org nr. 969742-9182.

Skicka: Kurs i nunotovning, ditt namn, adress, mobilnummer.

Helgen bokas efter först till kvarn-principen, på mail till: info@skovmosebyhand.se

Sista dag för anmälan till detta evenemang är 20 april, men vill du vara säker på en plats så boka så snart som möjligt.

När jag har mottagit din bokning, reserveras din plats och du får en bekräftelse på mail, samt faktura. Fakturan skall betalas senast 8 maj.

Min hemsida & webbutik hittar du på www.skovmosebyhand.se

Har du någon frågar är du välkommen att skicka ett mail på info@skovmosebyhand.se

Varmt välkomna
Christina Skovmose
Skovmose by hand