Indigo-rost-ecoprint i Skåne Tranås (11-12/6 2022) (fullbokad)

-nära Tomelilla i Skåne.

Lördag11 juni kl. 9.00 till söndag 12 juni kl. 16.00

En kreativ och inspirerande helg med likasinnade i sällskap med ”primadonnaen av växtfärgning” – Indigo.

Ecoprint i samspel med rost och blånyanser.

Att jobba med indigo är magisk. Indigo är en växtfärg, där vill ha det på ett ganska annorlunda sätt, ”hon” fungerar bara som kyp.

Den sköna färg som indigo ger, passar så bra med rost och ecoprint. Ett gammalt dansk talesätt är: brunt och blått är flott 🙂

På denna kurs kommer du att lära dig att få kombinationen av de tre, att spela samman. Innan kursens slut har alla färgat och omvandlat flera t-shirt, tyg eller kanske leggings.

Du kommer, att lära hur du gör indigo kyp och hur du håller den igång. Du får kännedom till att undvika dom flesta fel och hur du redda situationen om/när den ändå inträffar

Du kommer att jobba med hur du kombinerar indigo med eco-print och hur du kan inkorporerar rost i dina print. 

Det är en stor fördel om du har provat eco-print förut, varför där är begränsat antal nybörjare-platser, skriv gärna till mig.

OBS: Vi jobbar enbart med tyger av bomull och viskos på denna kurs, då denna teknik inte fungerar särskilt bra på siden och ull, men det kan testas om vi får tid över.

Instruktör:
Anja Bruun Sørensen
från norra Jylland i Danmark.
Anja erbjuder en kurs i ecoprint för både nya och lätt övade.  Anja har genom de sista 5-6 år undervist i dessa tekniker, med stor succés. Ofta blir kurserna fullbokade inom kort tid. Anja kommer till Skåne Tranås för sjätte gången, och det är mycket uppskattat av båda kursister och jag.

Nybörjarkurs är en stor fördel att ha deltaget i. (intro till Ecoprint fredag 10/6, eller deltagelse på et av de förgångna års kurs), men ingen krav.

Med eco-print är inget förutsägbart, och växter som har vuxit på olika ställen ger olika resultater. Naturen gör som naturen vill. 🙂

Vi ger dig till gengäld garanti för WOW-effekt och massor av vackra print.

Boende på Skåne Tranås vandrarhem ”Munkamöllan” med helpension.
Kurslokal i gympasalen, 5 minuters promenad från vandrarhemmet.

Detta ingår:

15 timmars kurs.
Logi 1 nätt i delat dubbelrum med dusch och toalett, frukost, 2 x lunch, middag inkl. dryck, 4x fika & slutstädning.

Möjlighet finns, att hyra lakan och handdukar för 100 kr pr. pers., samt extra övernattning från fredag med frukost. Enkelrum i mån av kapacitet mot en mindre extra summa. Vi bokar vid förfrågning.

Priset för hela härligheten är 3995 kronor (ca 2830 Dkr.)
Gemensamma materialkostnaden på tillkommer och avräknas direkt med kursledaren under kursen. Materialkostand till tyger tillkommer. Vi har med olika tyger att köpa, alla dessa är materialer är genomprovade.

Vi har bara plats till 12 deltagare. Lyxigt och trevligt skall det vara för oss alla.

Helgen bokas efter först till kvarn-principen:

Skicka: Indigo-rost, ditt namn, adress, mobilnummer till

 info@skovmosebyhand.se

Sista dag för anmälan till detta evenemang är 2 april, men vill du vara säker på en plats så boka så snart som möjligt.

När jag har mottagit din bokning, reserveras din plats och du får en bekräftelse på mail, samt faktura. Fakturan skall betalas senast 16 april.
För att kursen skall bli av, skall det vara minimum 9 deltagare. Skulle kursen ställas in p.g.a. för få deltagare, får du tillbaka dina 3995 kr (detta vet vi innan påsk).

Jag arrangerar detta genom mitt eget företag Skovmose Textilt HB.

Härigenom sker också faktureringen.
Org nr. 969742-9182.

Varmt välkomna
Christina Skovmose
Skovmose by hand