Tova krukor och väska i Skåne Tranås

– nära Tomelilla i Skåne.

lördag 10/6 kl. 9.00 till söndag 11/6 kl. 16.00

En kreativ helg, där inspiration, kreativitet med ullen i centrum och härlig samvaro garanteras.

Nu har du möjligheten, att lära dig teknikerna att tova krukor och en väska i eget design med snygg finish för ett slitstärkt resultat.

krukor av Mette Østman

Jag erbjuder en kurs i att tova krukor runt en mall, hur du kalkulerar ullmängd så krukan blir stabil och får en fantastisk finish på ytan.

Ullsorter vi kan arbeta med: Finull, gobelängull, pälsull/gotland och annan ull som är lätta att tova med. Alla materialer kan köpas på kurshelgen, mera info kommer. Ta gärna med om du har kardat tovningsull hemma. All ull som medbringas på kursen skall vara tvättat.

Instruktör:

Mette Østman är en trevlig och duktig tovarska från Odense på Fyn i Danmark. Mette här tovat sedan 1981, utbildad socialpedagog och har jobbat som pedagog i många år. Mette har skrivit flera filteböcker och driver Filtværket. Du kan läsa mera på https://www.metteoestman.dk/

På söndagen kan du som vill tova en väska, eller det kan bli krukor i annan design/storlek.

Kursen rekommenderas för alla som vill lära sig att tova ull med ett slitstärkt och vackert slutresultat. Vi anpassar nivå efter dina kundskapar

Kursen är på 14 timer och innehåller:

Tovning runt en mall. Båda krukor och väskor tovas runt en mall. På det viset skapas hålrummet inuit. Mette jobbar ofta med et mix av fin och grövre ull. Där är rik möjlighed att dekorerar utanpå och skapa olika formar.

På kursen genomgås form, uppläggning av ull, färgval, textur och reserveringar. Reservering kan vara som dom färgade pickor på ytan eller fika inuit på/i den gröna väskan. Mette har med många olika modellar att som inspiration.

Ett annat viktigt element är tovning och valkning av ullen. När är den lagom/bra?, detta är viktigt för form, stabilitet och hållbarhet.

Kurslokal i gympasalen, 5 minuters promenad från vandrarhemmet. Bra om vi får behov att tova ”lite” på kvällen .

Kurslokal

Boende:
Boende på Skåne Tranås vandrarhem ”Munkamöllan” med helpension.

Detta ingår:
Logi 1 nat i delat dubbelrum med dusch och toalett, 1 x frukost, 2 x lunch, 1 x middag, inkl. dryck, & slutstädning. Kaffe & te, fika.

Möjlighet finns, att hyra lakan och handdukar för 125 kr pr. pers. Enkelrum i mån av kapacitet mot en extra summa (150kr). Har du lång resväg kan du tillköpa extra natt + frukost (450kr). Jag bokar vid förfrågning.

Bra anslutning med kollektiv transport via Lund eller med flyg till Sturup (Malmö)

Vi har bara plats till 12 deltagare. Lyxigt och trevligt skall det vara för oss alla.

Priset för hela härligheten är 3695 kr (ca.2425 danske.kr)
Kostnaden till material tillkommar. Det går bra att ha med egen tvättat och kardad tovningsbar ull, materiallista kommer. Vi kommer att ha ull och annat material till försäljning.

Helgen bokas efter först till kvarn-principen, skicka till:

info@skovmosebyhand.se

Skriv Krukor, ditt namn, adress, mobilnummer.

Sista dag för anmälan är 17.april, men vill du vara säker på en plats så boka så snart som möjligt.

När jag har mottagit din bokning, skickas en faktura på anmälningsavgift 500kr, när den är betald reserverar jag din plats på kursen, och du får en bekräftelse på mail.

Denna administrationsavgift återbetalas inte om du avbokar din plats innan betalning av slutfakturan. Få du hinder efter slutbetalning, försökar vi båda att hitta en ny deltagare som kan köpa din plats på kursen. (ofta finns en väntalist)

Slutfaktura på 3195 kr betalas i mitten på maj vecka 19.

För att kursen skall bli av, skall det vara minimum 10 deltagare. Skulle jag ställa in denna kurs p.g.a. för få deltagare, får du tillbaka hela din betalning (detta vet vi senast 17/5).

Jag arrangerar detta evenemang genom mitt eget företag Skovmose Textilt HB. Härigenom sker också faktureringen. Org nr. 969742-9182.

Varmt välkomna
Christina Skovmose
Skovmose by hand