Tovningshelg med två spännande kurs att välja på i Skåne Tranås – nära Tomelilla i Skåne. (Lediga Platser)

Lördag 27/5 kl. 9.00 till söndag 28/5 kl. 16.00

Boende blir på Skåne Tranås vandrarhem Munkamöllan, med helpension.

Kurslokal i gympasalen, 5 minuters promenad från vandrarhemmet.

Här finns möjlighet att arbeta även på kvällen i vår kurslokal.

Kursledare:

Sophie Holmblad, från Lund. Brodöse och tovarska inom olika tekniker.

Sophie håller i ett kurs då du skal tova bildar (våttovning) sen efterbehandla med nåltovning och broderi (hand & maskin). På dette kurs kan du jobba sittande en stor del av tiden. Du kommar igenom dom olika trin i processen flera gånga, här är möjlighet att tova flera bild och sen färdigställa hemma.

Vill du lära dig att göra personliga textila bilder med våtfiltad bakgrund och fritt broderi på? Första dagen våtfiltar vi våra motiv i tillräckligt stabilt lager med klipp av intressanta fibrer på. Kanske trådar, angelinafibrer, eller silkefibrer för den speciella effekten.

Arbetet torkar till dag två, då vi först bearbetar ytan och kanske flyttar runt på några linjer eller fibrer. Därefter fritt symaskinsbroderi för att förstärka linjer som trädstammar, horisontlinjer eller annat. Efter detta bliver det fritt broderi för att färdigställa själva bilden. Vill du lära dig några användbara broderistygn så genomgår jag gärna dessa.

Jag, Christina Skovmose Torup i Skåne. Tovarske med speciale i nunotovning. Kursledare genom många år.

Vi tovar ull in i siden eller andra tunna tyger. På denna kurs lär du tekniken från grunden med båda merinoull i tops och med nålfilt av merinoull. Kurs är för dig som nybörjare & lätt övat.

Vi gör et sjal/scarf i nunotovad ull/siden. Här arbetar du med en tunn och gles uppläggning av ullen, så dit sjal blir fjäderlätt.

Och vi arbetar med nålfilt av merinoull och tovar tyget till et stort wrap/trekant sjal, en mysig filt till soffan eller et tyg till en poncho, du själv syr ihop hemma efter kurs. Ett materialpaket 2m nålfilt ingår i kurset (390kr).

lördag – material genomgång av båda ull, tyg och fibrer, krympfaktor, teknik, uppläggning och tovning av dit sjal/scarf.

söndag – uppläggning och tovning av dit tyg till wrap/trekant sjal, mys filt eller et tyg till en poncho.

Du uppnår tillräcklig färdighet så att du kan jobba själv hemma efter kursen. På detta kurs jobbar du stående det mesta av dagen och det är mera krävende fysisk.

Förkunskaper till båda kurs: Lust att lära något nytt och spännande.

Kursen är för dig som: vill lära dig tovning. Kursen är också för dig som har provat att tova förut och vill utveckla dit tovande och lära mera om nya materialer, teknik, hantering och dekoration.

Boende:

På Skåne Tranås vandrarhemmet ”Munkamöllan”, all inklusive.

Detta ingår: Logi 1 natt i delat dubbelrum med dusch och toalett på gången, 1 x frukost, 2 x lunch, 1 x middag inkl. dryck .Fika, kaffe, te mm. & slutstädning av rummet.

Möjlighet finns, att hyra lakan och handdukar för 100 kr pr. pers, eller ta med egna. Enkelrum i mån av kapacitet mot extra summa på 150kr pr natt. Har du behov av en extra natt i samband med kurshelgen? Hör av dig till mig, jag bokar vid förfrågning.

Priset för hela härligheten är 3445 kronor (ca 2255dkr)

Materialkostnad till ull, tyg och dekorationsmaterial tillkommer och betalas under kursdagarna. Jag har butiken med allt du får behov av. Materiallister skickas ut i god tid, har du material hemma tar du såklart med ditt eget.

Vi har ett antal beränsade platser på värja kurs. 8-10 deltagare pr kurs. Lyxigt och trevligt skall det vara för oss alla.

Sista dag för anmälan till detta evenemang är 19 april, men vill du vara säker på en plats så boka så snart som möjligt.

Helgen bokas efter först till kvarn-principen, på mail till: info@skovmosebyhand.se med texten:

”Tova bild” eller ”Kurs i nunotovning”

Ditt namn, adress, mobilnummer.

När jag har mottagit din bokning, skickas en faktura på evenemanget och du får en bekräftelse på mail.

För att evenmanget skall bli av, skall det vara minimum 10 deltagare. Skulle jag ställa in denna kurs p.g.a. för få deltagare, får du tillbaka din betalning (detta vet vi senast 4 maj).

Jag arrangerar detta evenemang genom mitt eget företag Skovmose Textilt HB.

Härigenom sker också faktureringen. Org nr. 969742-9182.