Kurs i nunotovning av jacka / poncho / mysfilt.

Helgkurs i Skåne Tranås – nära Tomelilla i Skåne. ( 5 lediga platser)

fredag 21/10 kl. 17.30 till söndag 23/10 kl. 15.00

En långhelg, där inspiration, kreativitet och härlig samvaro garanteras.

Många har efterfrågat nunotovningskurs, i att tova kläder.

Det kan jag erbjuda i slutet på oktober.

Här har du möjlighet att tova en jacka, en poncho eller en mysfilt till soffan. Kursen är primärt för dig som har erfarenhet inom nunotovning, men jag har plats till någon nybörjare. Vi anpassar projektet efter dina kundskapar och erfarenhet.


Du kan tova jacka, poncho eller en läcker filt till sofa. Komplicerad eller enkelt efter ditt niveau.

Vi arbetar med struktur, dekoration, textur i filten.

Ritning av mönster och praktik, när du arbetar med ett stort alster. Du lär att större upp klädesmönster och skapa unika alster med osynliga sömmar. På kursen lär du dig grunden, att skapa kläder i nunofilt (ull & siden).

Vi kommer att jobba med nålfilt i merino, siden tyger, begagnande sari, spets, återbrukstyger och andra materialer. Du skal ha med egen symaskin (rak, zigzag ) . Materiallister skickas ut, innan kursstart.

Boende blir på Skåne Tranås vandrarhem Munkamöllan, med helpension.

Kurslokal i gympasalen, 5 minuters promenad från vandrarhemmet.

Här finns möjlighet att arbeta även på kvällen i vår kurslokal.

Kursinnehåll:

fredag – mönster uppritning och materialval.

lördag – uppläggning, design och förtovning av dit alster.

söndag – syning på maskin, tovning och tillpassning.

Du uppnår tillräcklig färdighet så att du kan jobba själv hemma efter kursen.

Kurs för dig som:

vill lära dig att tova kläder med nunotekniken. Kursen är för dig som har provat att tova förut och vill utveckla dit tovande och lära mera om nya materialer, teknik, hantering och dekoration. Du som är nybörjare kan också deltage, då anpassar vi projektets svårhetsgrad efter dit niveau.

Boende:

På Skåne Tranås vandrarhem ”Munkamöllan”, all inklusive.

Detta ingår: Logi 2 natt i delat dubbelrum med dusch och toalett på gången, 2 x frukost, 2 x lunch, 2 x middag inkl. dryck. Fika, kaffe, te mm. & slutstädning av rummet.

Möjlighet finns, att hyra lakan och handdukar för 100 kr pr. pers, eller ta med egna. Enkelrum i mån av kapacitet mot extra summa på 150kr pr natt. Har du behov av en extra natt i samband med kurshelgen? Hör av dig till mig, jag bokar vid förfrågning.

Priset för hela härligheten är 3345 kronor (ca 2620dkr)

Ett materialpaket 2m nålfilt ingår i priset, värde 390kr.

Övrig materialkostnad till tyg (sidentyg eller bomullgasväv) att tova på och dekorationsmaterial tillkommer och betalas under kursdagarna. Materiallister skickas ut i god tid, har du material hemma tar du såklart med ditt eget.

Jag har bara plats till 12 deltagare. Lyxigt och trevligt skall det vara för oss alla.

Sista dag för anmälan till detta evenemang är 14 september, men vill du vara säker på en plats så boka så snart som möjligt.

Helgen bokas efter först till kvarn-principen, på mail till: info@skovmosebyhand.se med texten:

”Kurs i nunotovning”

Ditt namn, adress, mobilnummer.

När jag har mottagit din bokning, skickas en faktura på anmälningsavgift 500kr, när den är betald reserverar jag din plats på kursen, och du får en bekräftelse på mail.

Denna avgift återbetalas inte om du avbokar din plats. Få du hinder, försökar vi båda att hitta en ny deltagare som kan köpa din plats på kursen.

Slutfaktura på 2995kr betalas i slutet på september.

För att kursen skall bli av, skall det vara minimum 8 deltagare. Skulle jag ställa in denna kurs p.g.a. för få deltagare, får du tillbaka din betalning (detta vet vi senast 26 september).

Jag arrangerar detta evenemang genom mitt eget företag Skovmose Textilt HB. Härigenom sker också faktureringen. Org nr. 969742-9182.