Spinna flerfärgade tops och Art-yarn. (xxx-2021)

Ta spinnrocken med på helgkurs i Skåne Tranås

 på Österlen, nära Tomelilla i Skåne.

Lördag xx kl.10.00 till söndag xx kl. 16.00

Kurs & Mat & Boende

Färgrik spinna helg, då vi kommer att spinna med fiber av ull, silke, lin, hampa och många fler. Jag erbjuder et evenemang, då vi skal spinna flerfärgade merinotops på flera olika sätt.

Du kommer att spinna art-yarn från art-batts och du kommer att göra dina egna art-batts. Här kan du få användning för alla små tussar av ull och andra fiber, du har över från andra projekt.

Viktigt: Kursen kräver att du kan spinna och tar med din egen spinnrock. Du skal kunna hålla rocken igång och spinna en tråd.  Du behöver inte ha tränat länga och göra tunna jämna garner.

Vi kommer att arbete med färgar, olika material och kvaliteter, textur och roliga effekter i garnet. Släpp fri fantasin och se vad som händer.

Boende blir på Skåne Tranås vandrarhem Munkamöllan, med helpension.

Kurslokal i gympasalen, 5 minuters promenad från vandrarhemmet. Och det finns möjlighet att arbeta även på kvällen i vår kurslokal.

Instruktör: Christina Skovmose. Jag har spunnit ett par år, och tycker art-yarn /crazy garn är roliga att göra. Sen hör jag att flera tycker det är svårt att spinna mjuk merino tops. Jag kommer att ge dig mina tips och tricks och du kommer att spinna flerfärgade tops på flera olika sätt. Kursledare i många år.

Jag har alltid haft hantverk i händerna och har provat många olika material och tekniker. Jag tovar, speciellt nunotovning, det är faktisk är orsaken till att jag började spinna.

Du uppnår tillräcklig färdighet så att du kan jobba själv hemma efter kursen.

Boende:

På Skåne Tranås vandrarhem ”Munkamöllan”, all inklusiv.
Detta ingår:
Logi 1 natt i enkelrum med dusch och toalett på gången, 1 x frukost, 2 x lunch, 1 x middag inkl. dryck & slutstädning. God fika, kaffe, te mm.

Möjlighet finns, att hyra lakan och handdukar för 100 kr pr. pers, eller ta gärna med egna.

Priset för hela härligheten är 2695 kronor (ca 1970 Dkr.)

Ett materialpaket ingår: 2x 50gr flerfärgat 19mic merino + 2x 10gr silke + 100gr merinoull 19 eller 21 mic merino ingår i priset, värde 220 kr.

Övriga material du har behov av tillkommar och betalas under söndagen. Materiallister skickas ut, när du har betalat, har du material hemma tar du såklart med ditt eget. Jag har min butik med, så vi inte kommer att sakna fiber 😉

Viktigt: En spinnrock + 3 spolar krävs. En superflyer/ vinge till tjocka garner är bra att ha med (ger möjlighet för vilda art-yarns), men inget krav.

Jag har bara plats till 10 deltagare. Säkert, lyxigt och trevligt skall det vara för oss alla.

För att kursen skall bli av, skall det vara minimum 6 deltagare. Skulle kursen ställas in p.g.a. för få deltagare, får du tillbaka dina 2695 kr (detta vet vi senast 26 oktober).

Jag arrangerar detta genom mitt eget företag Batteri24 HB. Härigenom sker också faktureringen.
Org nr. 969742-9182.

Skicka: spinna helg, ditt namn, adress, mobilnummer.

Helgen bokas efter först till kvarn-principen, på mail till: info@skovmosebyhand.se

Sista dag för anmälan till detta evenemang är 20 okt, men vill du vara säker på en plats så boka så snart som möjligt.

När jag har mottagit din bokning, reserveras din plats och du får en bekräftelse på mail, samt faktura. Fakturan skal betalas senast 23 okt.

Min hemsida & webbutik hittar du på www.skovmosebyhand.se

Har du någon frågar är du välkommen att skicka ett mail på info@skovmosebyhand.se

Varmt välkomna
Christina Skovmose
Skovmose by hand